Karácsonyi faluk, fények

Az elmúlt karácsonyra, kaptam ajándékba egy DIY szettet, telis tele volt, szebbnél szebb fa figurákkal, aztán mellé képzeltem a korai hideget és a árnyakat, és jött az ötlet. Bár a hideg, sötét éjszakák késnek, – ki gondolta volna, hogy novemberben is ilyen pluszok lesznek, – de én ezekre készültem. Szerettem volna, fénnyel megtölteni a szobát, legalábbis addig, amíg eljön az adventi időszak.

20181030_154910

Igazán nehéz dolgom, csak a forma kiválasztásakor volt, ugyanis mind szenzációs, aki összeállította, mind egy karácsonyi részletet képzelt maga elé, ebben biztos vagyok, az pedig, hogy minden évszakra találtok megfelelőt, csak hab a tortán. De tény, a karácsonyi motívumokból van a legtöbb, ezek a fa funér dekorációk, bearanyozták a napjaim.

DSC_0166

Kezdtem azzal, hogy óvatosan kiszedtem őket a formából, nem árt kicsit lazítgatni őket, én egyet, majdnem eltörtem és óriási kár lett volna érte. A sziluettet semmiképpen se dobjátok ki, felhasználható később. Ezután kitaláltam a színvilágát, van néhány tipp a csomagoláson is, de itt szabad kezet kap mindenki. Különösen szuper lehet, gyerekekkel festegetni. Én ragasztottam is néhányat, hogy biztosan álljon a talpán.

20181031_095057

Aztán már csak azon kellett gondolkodni, hol és hogyan mutatna a legjobban. Mivel sok karácsonyi falu ötletetet lehet találni mostanában, ezekből merítettem, egy fa funér lapra ragasztottam, abban a sorrendben, ahogy elképzeltem.

20181030_155013

Készítettem róluk, egy igazi színes karácsonyi hangulatú verziót, sok sok különféle színű zölddel és lett ez a kicsit mattabb, szürkés színvilág is. Kinek melyik.

DSC_0138

A kedvenc részletem, természetesen a templom és a hóember lett, annyira örömteli festegetés volt, helyenként kicsit esetlenül.

DSC_0145

Természetesen, maradt annyi hely a fa funér hátterében, hogy tea mécsessel kirakva, kellemes őszi és kora karácsonyi hangulatot fog árasztani a szobába, mindenki legnagyobb örörmére.

Mivel nem használtam fel az összes figurát, a többi sorsát, még fedje jótékony homály.

A további ötletek, arra az esetre, ha valakinek nem kenyere a festegetés.

Ez a norvég hölgy, igazi jutalom, minden évszakra, ünnepre, van valami tuti receptje. Ez a mézeskalácsos is igen megfogott, süssetek hasonlót. Aztán lehet barkácsolni.

25498085_1176545642490333_4474393236066658306_n

Ennél egy még könnyebb verzió, Alice csodás grafikái, – mind nyomtatható – igényel némi odafigyelést, a papír és a gyertya nem jó pajtások, javaslom a LED-es világítást is, de amint látjátok, az igazi karácsonyi jelképek, érzések, hangulatok, magával ragadnak majd mindenkit. Karácsonyi falu, templom, feldíszített karácsonyfa, karácsonyi dalokat éneklő kispajtások és sok egyéb…

Anthropologie-Inspired-Christmas-Village-Church-1

Hasonló, de már színes világ vár mindenkire, ezúttal házikók formájában, csalogató mind. Hajtogatni és vágni kell, és nem árt egy LED-es izzó is.

apieceofrainbow-paper-houses-2-3

Még egy mese falu!

diy-christmas-village-with-free-printables-6
Alice and Lois Diy

Ő is nyomtatható, festhető, feldíszíthető és fekete fehér.

poppytalk holiday houses

Ha valaki szeretné beosztani a napjait adventig, novemberi naptárakat és háttereket itt találtok!

Jövő héten jönnek a koszorúk, de milyenek!

Ha van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut, karácsony közeledtével, sok jó ötlettel várok mindenkit.

Kreatív napokat kívánok mindenkinek!


2 gondolat “Karácsonyi faluk, fények” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s