Méh gyerek 🐝

Kis pacsirta szárnyát tárja,
s fellegekbe röppen.
Cinke és méh ott lenn várja,
s ím, a méh habruhája,
mint a harmat a virágra,
lábuk elé csöppen.

Gazdag Erzsi: A méhecske inge (részlet)

Ha nem a horgolt dolgokért vagyok oda, akkor a nemezelt kedvességekért. Például ezért a roppant édes kis méh gyerekért. Annyi mindent köszönhetünk ezeknek a szorgos kis élőlényeknek, hogy így a meleg közeledtével, nekik szántam ezt a bejegyzést. Történetesen május 20-án a Méhek Világnapját is ünnepeljünk, felhívva a figyelmet arra, hogy nélkülük bizony, nincs élet ezen a bolygón.

Garantáltan talál mindenki egy neki való kis kedvencet. A mintákat mint általában, a kép alatti linken érhetitek el, az esetek nagy részében Instagramon található a minta, mely egy Facebook belépéssel elérhető.

Amselle csodás nemezelt csíkoskája, garantáltan nagy közönség kedvenc lesz. Nem kell ám a nemezeléstől megijedni, tű és nemez, minden más a link alatt található. Szeressétek az oldalát minden évszakban!

Amselle

Kristina húsvéti nyuszijai után, még egy ingyenes minta, ami az oldalán elérhető, vagy itt.

Az egyik legaranyosabb méhecske amit láttam. Ugye egyetértetek?

Tsvikevich Kristina

Elrin Condale ingyenes mintáját (a linken a harmadik fül), Eloise Handmade készítette el. Ő is végtelenül cuki, pláne ünnepi jelmezben.

Még egy horgolt szemfüles.

Funny Hook

Kicsit kétségbeesve, de így is nagyon cukin.

Knitted Art Toys

Megoldható mindez pamutvászonból is, íme egy verzió.

Happy Lab Toys

Amikor a két technika találkozik és kap egy Waldorf beütést is.

Wee small folk

Ha tetszett a bejegyzés és van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut, ünnepek közeledtével, sok jó ötlettel várok mindenkit. Az Instagram oldalam itt követhetitek.

Csodás májust mindenkinek!

Decemberi naptárak és hátterek 2022

Találjátok ki: mire gondolok?Arra, hogy ott künn hófehér a tájés közeleg a szép mesés karácsony,– s valami fáj. Sok-sok testvérre gondolok,kik görnyednek az átoksúly alattés velem együtt nézik a karácsonytés a havat. Az élet sürgős utainbe mennyi minden tarkaság elérés milyen ritkán jön egy igaz ünnep,ami fehér! Azután arra gondolok,hogy hoz-e most a kis Jézus … More Decemberi naptárak és hátterek 2022

Szán elé fogva, tüzes lovacska…

Udvarán csöpp szán,csöpp szánon játék,mennyi, de mennyitenger ajándék,szán elé fogvatüzes lovacska,Télapó hoppsza!felszáll a bakra.Hiába zord szél,hó keringelhet,indulni gyorsanTélapó csenget. Kormos István: Télapó munkában (részlet) Kreatív szempontból karácsony a legszebb és legsokoldalúbb ünnep, mindig nagyon várom mivel rukkolnak elő a kedvenc oldalaim, és idén sem hagynak minket munka nélkül. Elő a horgolótűkkel, mert el nem tudom … More Szán elé fogva, tüzes lovacska…

Novemberi naptárak és hátterek 2022

Fázom. Miért tagadjam, emberek?A szívem is gyökérig didereg.A tél sötét árnyéka ráterüls egy hang borzongat néha: Egyedül…És néha megrettent egy látomás,makacs kísérőm lesz, lidércnyomás:komor hajón állok s mint furcsa rém,úszó jégóriás rohan felém. Áprily Lajos: Fázom Különös hónap ez a november, ugyan még benne vagyunk az őszben, de valahogy már futunk ki az évből, közelít … More Novemberi naptárak és hátterek 2022


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s