Méh gyerek 🐝

Kis pacsirta szárnyát tárja,
s fellegekbe röppen.
Cinke és méh ott lenn várja,
s ím, a méh habruhája,
mint a harmat a virágra,
lábuk elé csöppen.

Gazdag Erzsi: A méhecske inge (részlet)

Ha nem a horgolt dolgokért vagyok oda, akkor a nemezelt kedvességekért. Például ezért a roppant édes kis méh gyerekért. Annyi mindent köszönhetünk ezeknek a szorgos kis élőlényeknek, hogy így a meleg közeledtével, nekik szántam ezt a bejegyzést. Történetesen május 20-án a Méhek Világnapját is ünnepeljünk, felhívva a figyelmet arra, hogy nélkülük bizony, nincs élet ezen a bolygón.

Garantáltan talál mindenki egy neki való kis kedvencet. A mintákat mint általában, a kép alatti linken érhetitek el, az esetek nagy részében Instagramon található a minta, mely egy Facebook belépéssel elérhető.

Amselle csodás nemezelt csíkoskája, garantáltan nagy közönség kedvenc lesz. Nem kell ám a nemezeléstől megijedni, tű és nemez, minden más a link alatt található. Szeressétek az oldalát minden évszakban!

Amselle

Kristina húsvéti nyuszijai után, még egy ingyenes minta, ami az oldalán elérhető, vagy itt.

Az egyik legaranyosabb méhecske amit láttam. Ugye egyetértetek?

Tsvikevich Kristina

Elrin Condale ingyenes mintáját (a linken a harmadik fül), Eloise Handmade készítette el. Ő is végtelenül cuki, pláne ünnepi jelmezben.

Még egy horgolt szemfüles.

Funny Hook

Kicsit kétségbeesve, de így is nagyon cukin.

Knitted Art Toys

Diana Patskun verziója.

Megoldható mindez pamutvászonból is, íme egy verzió.

Happy Lab Toys

Amikor a két technika találkozik és kap egy Waldorf beütést is.

Wee small folk

Ha tetszett a bejegyzés és van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut, ünnepek közeledtével, sok jó ötlettel várok mindenkit. Az Instagram oldalam itt követhetitek.

Csodás májust mindenkinek!

Márciusi naptárak és hátterek 2023

Langy, permeteg eső szemerkél,új búza pelyhe ütközik.Kéményre gólya s a levert téljeges csucsokra költözik.Zöld robbanásokkal kitörta kikeleti víg erőszak.Asztalos műhelye előttremény legyint meg, friss fenyőszag. József Attila: Március (részlet) Itt a hideg, hűvös március, remélem a hónap közepére felmelegszik és jöhetnek a várva várt színek. 1. Zü Le Blog* 2. Oh so beautiful paper 3.…

Szalonka és a többiek 2023

Völgyek felett hangos torokkal üzenhet a vadásztülök. Békét kötök az állatokkal, az erdővel kibékülök. Rejtőzve már többé nem állok zsákmánnyal csábító lesen. Márciusi szalonka-párok suhanjanak szerelmesen. Jöhet a bükkös karcsu vadja, a lenge-lányos őz-alak, nem puska-dörrenés fogadja, csak egy szelíd „nem bántalak”. Völgyben, vadonban, rónaságon a békesség bolyong velem. Csak egy öröm van a világon…

Februári naptárak és hátterek 2023

Olyan halk és hideg idő van,halk és hideg, halk és hideg:hallani szinte suhanóbana gyöngyház égen a telet.Selymesen száll ő rongyaink közts arcba legyez, bár semmi szél…Óh láthatatlan, hűvös angyal,előkelő, gyönyörü Tél! Babits Mihály: Az előkelő tél (részlet) Bármennyire is előkelő a tél, a február az a hónap, amikor már nagyon szeretnénk kifelé menni a télből.…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s