Voltam alma, voltam körte…

Ekkor éjjel nem álmodott a szegény ember, de reggel, mikor felébredt, szebbet látott a legszebb álomnál. A csillagot ugyan hiába kereste, de az udvarán, az icipici körtefa helyén egy égig érő körtefa állott. A körtefának ezer ága, minden ágán ezer körte.
Táncra perdült örömében a szegény ember, és egyfolytában járta késő estig. Este pedig, mikor lefeküdt a körtefa alá, és felnézett az égre, látta, hogy a kicsiny csillagocska az égig nyúló körtefa csúcsán ül, és onnan nevet, onnan integet feléje.

(Zelk Zoltán: Az égig érő körtefa részlet)

Egy igazi “eye candy” lesz ez a bejegyzés, látványos, szemet gyönyörködtető és remélem igazi inspiráció a kézimunka kedvelőinek. Három olyan kreatív kézműves oldalt szeretnék nektek ajánlani, akikhez minden évszakban jó benézni, követni is őket, leginkább az Instagram oldalukon. Más-más országból származnak ugyan, de egy közös bennük, elképesztően bájos dolgok kerülnek ki a kezeik alól. Lássuk akkor:

Az ősz gyümölcs szezon is, közülük az egyik a körte (melyről mindig édesapám fog eszembe jutni), amikor először megjelent Efi Little Things avagy Elena oldalán, még fizetős minta volt, nagyon ízlésesnek találtam már akkor is, kicsit visszatartott, hogy nincs varrógépem, amit hamarosan orvosolni fogok, de kézzel varrva is elkészíthető, még ha nem is olyan tökéletes, de saját kézzel készült, és ennek a munkának az öröme, mindennél többet ér.

Efi Little Things avagy Elena oldala itt érhető el, és ha még nem vagytok az Instagramon (csak halkan jegyzem meg, hogy ugyanazzal a profillal be lehet lépni mint a Facebookra) már csak miatta is megéri, rengeteg szépet posztol, állandóan varr, hímez, csodás kreatív megoldásai vannak, sok-sok videót készít, melyen megmutatja, mi hogy készült, számos ingyenes kézzel készült kis csoda vár mindenkit az oldalán, és nem mellesleg a kedvenc Ikeá-s zöld komódom is visszaköszön a képein. Ünnepekre, évszakokra mindig van egy oltári jó megoldása. Lehet, hogy lesz olyan akinek egy kicsit sötét a színvilága, de az biztos, hogy le sem tagadhatná, hogy Angliában él, így igen angolos is egyben.

Természetesen a körtét készítettem el tőle, de a tökök is nagyon ígéretesnek tűnnek, a körte mintát itt találjátok, egy kicsit görgetni kell lefelé, beteszem a csoportba is, ha valaki nem találná. Nem csak a minta, de egy kis videó is elérhető mellé. Ugyanez igaz, a tökökre, 2 félét is megmutat videóban, sőt még a fenti tök házikó is videós.

Teljesen véletlenül olyan, mintha egy fiú-lány páros lenne. Én, csak az egyiknek az arcát dekoráltam filcből, a másik maradékból készült. Az enyém jóval kisebb lett, mint az eredeti képeken látható.

Olyan alvós, fáradt őszi körtefi lett.

Nem csak egyszínű vászonból készítettem, hanem a Fabrikánál vásárolt, csodás makkos anyagból is.

Ahogy fent említettem kézzel varrtam, könnyen kezelhető volt, nyilván géppel pikk-pakk megvan, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a végeredmény. Ez a minta, maga az álom.

Ha pedig kedvetek lenne horgolni egy kicsit, egy ilyen körte ‘ajtónállót’ tudom ajtóütközőt is horgolhatunk tőle. Ha mintát keresnétek, őt használja szinte mindenki, csak különböző méretben.

A képen látható körte, avokádó színben és Bobbiny zsinórfonalból készült.

Efi Little Things

Az én általam készített verziónak is megvan a maga különlegessége, még sosem horgoltam “elölről leöltött egyráhajtásos reliefpálca”-t, én amerikai terminológia szerint horgolok, nézzétek el, ha nem ez a helyes magyar megfelelője. A lényeg látszik, nehéz, de tetszetős!!! Knot sew cute mintája.

Olyan jó őszi életérzést kölcsönöznek ezek a gyümölcsök. Bár a színeket néha kiszedem, még így is csodás.

A második lap melyet szívből ajánlok, Maes Landing avagy Lee Sutton egy háromgyerekes anyuka oldala, aki ilyen szemtelenül édes őszi kollekciót állított össze. Ha ilyen lenne minden szellem és egér, befogadnám.

Harmadikként Lemonstale oldalán cuki erdei emberkéket, makkot, Waldorf babát és remek fotókat fogtok találni. Sajnos horgolt minta nincs, egy ideje már tervezi, hogy elkészíti, de még nem sikerült leírnia.

Remélem találtatok kezetekre valót?! Kreatív októbert és jó kézimunkázást kívánok erre a hónapra is mindenkinek!

Ha tetszett a bejegyzés és van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut, ünnepek közeledtével, sok jó ötlettel várok mindenkit.

Az Instagram oldalam itt követhetitek.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s