Süncilla 🦔🍎

Tüskéshátú sün barátom,
Merre jártál, mondd, a nyáron?
Itt az ősz, a lomb lehullt már,
Most látlak, hogy előbújtál.
Körmöd kopog, eliramlasz,
Vigyázz, itt a tél, te mamlasz!
De a sün nem jön zavarba,
Belebújik az avarba.

Csukás István: Sünmese

Az én Süncillám, nem az avar alól bújt elő, hanem a horgolótűmről gurult le, itt még félkészen kissé. Egy kis hangolódás, a közelegő őszre, és ezt mi sem jelzi jobban, mint a közösségi felületeket egyre inkább elárasztó horgolt, kötött levelek, őszi hangulatú képek, tökök, gombák. Ami a gombákat illeti, jövő hónapban visszatérek rájuk.

Érdemes lesz benézni, garantálom. Na, de vissza a sünikhez.

Tudom, még javában nyár van, de mire elkészül, garantálom, hogy ősz lesz 🙂 na nem azért, mert a süni horgolása különösebben nehéz lenne, hanem a “díszítése” miatt. Nem bírtam ki és le kellett fotóznom a félkész eredményt, bizony a “tüskék” meghorgolása, felvarrása igen sziszifuszi munka, idő és energiaigényes, de feltétlen jövök, a végeredménnyel is.

A minta Mrs Hooked oldalán található, legalul, a “Hier” szóra kattintva, pdf-ként letölthető, és nem csak a polcon mutat jól.

A tüskéket, ez a gyönyörű sünmama inspirálta. Az ő mintája, csak könyvalakban létezik, róla van szó. Yarn Art Elite fonalát használtam, a tüskékhez pedig Drops Safran-t. Mellesleg tűpárnának is kiváló, szegény.

Eleonore and Maurice

Íme néhány süni minta még, kedvcsinálónak.

Ez a kis gyűjtögető indította be a fantáziámat, sajnos a minta még nem elérhető, amint az lesz, már a helyes link lesz a kép alatt. A jó hír, hogy augusztusra ígérte, Natura Crochet szokásos lélegzetelállító munkája egyébként. Apple azaz ALMA MINTÁJA!

Natura Crochet

Egy alternatíva és angol nyelvű minta a kép alatti linken.

Tsvikevich Kristina

AmiToy pattern sünije.

AmiToy

Ha valaki inkább kötne, íme egy kedves darab. Az első link alatt, a kép készítőjét találjátok, a második alatt a mintát.

Hilde Haakt és a Süni minta mellé

Természetesen, a filc rajongók sem távoznak üres kézzel, Lia Griffith oldalán, megtekinthető néhány képkocka, miként vágjunk bele.

Lia Griffith

Ezt az édes sünpárnát se hagyjátok ki, remek leírással a kép alatt.

Maker land

Kreatív nyárutót és szeptembert kívánok!

Ha tetszett a bejegyzés és van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut, karácsony és egyéb ünnepek közeledtével, sok jó ötlettel várok mindenkit.

Az Instagram oldalam itt követhetitek.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s