Tavasz köszöntő 🐌 2020 🧵

Ibolya, ibolya,
virítsz már a réten,
gyönyörködsz este a
víg tücsökzenében.

Tücsökzene ringat
este elalvásra,
hajnalban megfürdesz
az ég harmatába’.

Napfény az ebéded,
szellők simogatnak:
így élsz szép vidáman,
hírnöke tavasznak!

(Zelk Zoltán: Ibolya)

DSC_0075mmmmmm

Semmihez sem hasonlítható év és tavasz köszöntött reánk 2020-ban. Mikor elkezdett a mindennapjaink része lenni, ez a világunkat fenekestül felforgató járvány, egyre több helyen olvastam a slow livingről. Ez az élet megélését jelenti, ebben a rohanó, iszonyú  információ éhes, kaotikus világunkban, a megállást, a lelassulást, a tudatos gondolkodást. Kell hogy legyen oka annak, hogy miért éppen most történik hasonló a világgal, sokan úgy gondolják, ebben az új élet helyzetben mindennapjaink újragondolására van szükség, mi is számít igazán, mi is az élet értelme, miért jó élni, miért elkerülhetlen, így vagy úgy a végzet.

A slow living, slow food egyik szimbóluma a csiga, érthető miért. Amikor a nyáron megtaláltam ennek az étinek a horgolt mintáját, még nem tudhattam, hogy így fog összekapcsolódni a kettő. Véletlenek, nem hiszem. 2020 első tavaszi bejegyzésének, rengeteg éti mintát gondoltam, az élet azonban nagy rendező, és miután ebben az évben, nagyon nehéz lesz megélni a természet újjászületését, aztán a húsvétot, úgy gondoltam, legyen ez a bejegyzés, egy Tavaszköszöntő, ha nem is tudunk most szívből ünnepelni!

Az én Tavaszköszöntő projektem tehát, ez a kis éticsiga lett, a családban, ez egy közös vicc forrása, ennek hálát adva és egy nagyon mély érzés jegyében készítettem el valakinek. Imádja!

20200327_170623

Az étim, Croby Patterns mintája alapján készült. Nagyon jól leírt, könnyen követhető pláne videóval. Kettő technika kell hozzá csak, az egyik minden minta alapja.

20200327_165456

A képen látható sárga kis virágokat, a vásárlásból hazafelé tartva, egy bokor alatt láttam meg, azon sajnálkoztam éppen, hogy nem kaptam virágot, amivel majd lefényképezzem a csiguszt, és lám, kisegítettek fentről, már csak azt nem tudtam, milyen virág ez, majd másnap reggel, a Turista Magazinban megjelent egy cikk, pont erről a virágról. Megint, a véletlenek.

20200327_170457

Salátaboglárkának vagy népiesen búzaesőnek hívják. Milyen szép neve van. Igazi tavaszt csempészett be, mindkettő. További horgolnivalókat itt találtok!

20200327_170032jó

Amikor a lakásban töltjük napjaink nagy részét, dolgozunk, élünk, főzünk, ülünk, megbolondulunk, kell egy olyan időtöltés, ami kiszakít a mindennapi monotóniából.

Kerestem tehát, igazi tavaszköszöntő, saját kézzel készíthető, kikapcsolódásra, feltöltődésre alkalmas dekorációt, igaz az extravagánstól a tényleg elkészíthetőig!

Akinek kertje van, benne éppen nyíló virágokkal, nagyon fogja szeretni a következő, Christin által készített, koszorút, asztali dekorációt. A kedvenc német udvarházamban készült, akármikor posztolok róla, mindig nagyon népszerű, legyen  tavasz, nyár, ősz vagy tél. Az Instagram oldalán megmutatja videóval is a folyamatot, fenti link alatt.

90475743_2543064775935828_1138663561803857920_o

Vissza a csigákhoz, ez a páros az abszolút kedvencem, ha filcről van szó! Szerintem érthető miért. Nuvolina Handmade vidámságait, itt találjátok.

il_fullxfull.1201273180_p6me
Nuvolina Handmade

Elena verziója pamut vászonból.

Efi little things

Irissesile mintája is ingyenesen elérhető.

Irissesile
Natura Crochet

Hamarosan az ő mintája is megérkezik.

Tournicote
Tiny Curl

Egy ukrán testvérpár Olga és Hanna nemez csigusza egy szál virággal. Ha azt gondoljátok, hogy ő a legtündéribb, akkor nézzétek meg a többieket is, nem fogtok csalódni.

Manooni

UPDATE: és egy kis karácsonyi hangulatú csigusz, roppant cuki nem igaz, Márta névre hallgat!

Elisa Crochet

Végül pedig, nincs új évszak Kate Kreatív oldala nélkül, télen Fir lady, tavasszal, Lady of Springtime! Ahogy írtam, tudom extravagáns, de milyen unalmas is lenne minden, ha mindig a megszokotthoz ragaszkodnánk! A kép alatt található link vezet, ehhez a kisasszonyhoz!

Our-lady-of-the-Springtime-601x1024
Kate’s Creative Space

Kate további tavaszi és egyéb ötletei itt.

Bark-corset-with-garden-bird-682x1024

Köszöntsétek velem a májust is, legyetek kreatívak, vigyázzatok magatokra!

Ha van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut, ünnepek közeledtével, sok jó ötlettel várok mindenkit.

Ha pedig egy jó kis színezőt kerestek, vagy egy naptár/háttérképet itt találjátok őket!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s