Dekor-álom-hívás👭

Versek, hiúság, csömör másnap,
– mozdult-kép, mit halálba mártnak –
látszat.

Kányádi Sándor: Önelőhívás (részlet)

Olyan dekorációs ötletekkel, technikákkal találkoztam az elmúlt időszakban, melyek: inspirálóak, elgondolkodtatóak, érzelmileg, szellemileg kihívást jelentenek, de óriási örömforrást is biztosítanak, mert a végeredmény egyszerűen szép! Porcelán, fonal, gyapjú. Ez a hármas a mai alap, lássuk az elsőt!

20190223_151355
Fülesgomb

A porcelán!

Annak ellenére, hogy imádom a kerámia termékeket, ezek a helyes, kis figurális darabok, kimaradtak az életemből. Azt gondoltam, hogy kicsit öreges dolog, ilyeneket gyűjtögetni, fel sem merült bennem, hogy szeretnék egyet, nézegettem őket múzeumokban, de nem hagytak maradandó nyomot. Egészen pár nappal ezelőttig…

Egy Facebookon található bejegyzésben láttam meg őket először, és teljesen bele szerettem ebbe a hollóházi párosba. Kicsit olyan ez, mint egy jó festmény, mindenki mást vesz észre először, más ragadja meg. Engem, nem a mozdulat, amit végeznek, nem a színek, vagy az alakok kecsessége fogott meg, hanem a kezük, az összefonódó, összekapaszkodó kezük látványa.

20190223_151534

Összefonódó kéz tehát, feltételez egy mindig hű és biztos másik kezet, társat, felet. Ki az, aki nem erre vágyik. Feltétlen szeretetre, bizalomra, kölcsönös megbecsülésre, biztonságra! Aztán egy ilyen kis szösszenet jön, és hívogat, és mond valamit, amit más nem, eddig.

Önelőhívás, micsoda szó, sose hallottam korábban, de telitalálat! Egy otthon nem a drága, trendi, modern, felkapott dolgoktól lesz otthon, hanem attól amit magunkból beleteszünk. Nehéz időszakban, de a legjobbkor érkezett.

Múlt nyári élményposzt formájában, írtam már Herendről, aki szeretne egy kis bepillantást nyerni, hogyan készítenek, festenek szebbnél szebb darabokat, feltétlen látogasson el, bármelyik porcelán műhelybe. Plusz, néhány ötlet egy csorba bögrére, tányér aljra, a link alatt.

Fonal!

Ezt az évet, egy új kézművesség elsajátításával indítottam, hideg, téli napokra nemezelés után, kötés előtt, tökéletes a horgolás. YouTube segítséggel és számtalan internetes oldal mintáival és leírásaival, vágtam bele, az eredményről később, de ez a következő, ugyan nem ingyenesen hozzáférhető szabásminta, nagyon ide kívánkozott.

virágKépkivágás
Love Crochet

A vicces az egészben az, hogy a horgolást is valami savanyú, poros, ósdi dolognak tartottam. Itt is igaz viszont, ki mit vesz észre és mire koncentrál. Mert csodaszép, eredeti dolgokat készíthetünk, legyen az egy állatfigura, ruhanemű, vagy textília.

A közelgő tavasz miatt, pedig igazán nem volt kétséges, hogy itt a helye. Ez nem egy kezdőknek szánt változat ugyan, de minden csak, gyakorlás kérdése. Az oldalon pedig, számos, a kezdőtől a haladó verzióig elérhetők minták.

Kviépkivágás
Love Crochet

Gyapjú!

Ezek, a vastagabb gyapjúfonalból készült dekorációk, is nagy népszerűségnek örvendenek, kézzel font, váza köré csavart kis takaró, meleg színe miatt, az ünnepi asztal éke lehet. Aranyló napsárga virággal, tavaszi hangultot teremt mindenhol. Aki pedig már horgolt, könnyen el fogja készíteni, de a leírás is igen szemléletes.

diy_osterglocken_vase_wolle_haekeln_fingerhaekeln_narzisse
Alles und Anderes

Ennél egy bonyolultabb verzió, a napokban került elém, ő már, nem csak némi kézügyességet igényel, hanem jó néhány szövési technikára is szükség lesz. Ez a projekt jövőre lesz esedékes, mert hasonlatos ugyan a horgoláshoz, sőt remek alap, de azért mégis más. Mindig jó valami újat tanulni, akinek tetszik, vágjon bele. Szívet melengető, ahogy ezek a természetes anyagok újra visszatértek, és egyre több lakásban jelen vannak.

DIY-rundes-Wandbild-weben-einfache-Techniken-zum-Rundweben-erklärt-Schritt-für-Schritt-Anleitungen-Webtechniken
Kreativ Fieber

További, otthon szépítő kreációk az albumban!

Ha van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut, ünnepek közeledtével, sok jó ötlettel várok mindenkit.

Kreatív napokat kívánok mindenkinek!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s