“Vintage húsvét 2018”

Divatos dolog lett vintage boltot nyitni, vintage ruhákat hordani, lakberendezni. És íme egy bejegyzést írni róla. Az én fejemben elég zavaros volt, mit is jelent és mi a különbség a vintage és a retró világa között. Ha valaki hasonlóképpen érez, olvassa el ezt a bejegyzést, megéri.

26198657_1989149757994002_4539490000990354362_o

A vintagenél maradva az 1920-1975 közötti időszakot jelenti, amikor még minőségi dolgokat készítettek, ezt maga az Oxford Szótár vallja. Klasszikus, patinás, nosztalgikus, békebeli hangulatot idéz, leginkább a részletgazdag, finoman megmunkált tárgyak jellemzik, főbb színei a púder és cukorka színek, valamint a fekete és fehér. Kedvelt anyagai a csipke, selyem, bársony, damaszt, szatén és a tüll. A második világháború után kerül be a műanyag a  divat világába, azóta sajnos egyre inkább jelen van.

A kreatív hobbi világában is nagy divatja van ennek a stílusnak.

A fenti képpel kezdeném, mely Karintiában egy kis faluban készült. Ausztria ezen tartományában kevés az elhanyagolt udvar/ház akárhány éves is. Imádnak az osztrákok dekorálni, ez elég széles skálán mozog a kerti törpétől, az ízléses és cukker fenti képig. Amit még tapasztaltam, hogy megbecsülik a régi dolgokat, nem hagyják elporladni, nem megy semmi veszendőbe.

Nézzétek el nekem, ha nem minden kép illeszkedik vagy simul teljesen ebbe a kategóriába, egyedi dolgokat kerestem, olyan kincseket, amitől jobb kedve lesz mindenkinek, jól esik ránézni, és ad valamit. Készítsétek hasonlót, nézzetek szét bolhapiacokon és csak kreatívan.

Bizony a kincseket a szívünkben rejtjük, ezért is nagyon találó a fenti oldal. Szuper vintage, “ódivatú”, igazi sava borsa típusú dolgokkal van tele a blog, mint ez a régi szűrő is.

IMG_5058
Treasures from the heart

A Hof 9 oldalt is ajánlom minden kertet és dekorálást szerető olvasónak. Olyan mesés fotókkal van tele, öröm már csak azokért is kattintani. Igazi vidéki udvarház érzést ad, mint ez a tojás kalitka.

Az életben olyan sok dolog van, ami idővel még jobb, ez a fenti oldal címe is. Bor, sajt, szerelem. Biztos tudtok még. Sok kattintás jár neki is.

Ezt az utolsó csodás falusi szettet, Horváth P. Patrícia készítette, ő egy nagyon kedves és kreatív pedagógus, aki szabad idejében dekorál. Itt találkoztam vele először, olvassátok el és ismerkedjetek meg vele.

Ha van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut és sok jó ötlettel várok mindenkit.

Kreatív napokat kívánok mindenkinek!

Sok sok szép vintage ötletet az alábbi linken találtok még:


Egy gondolat ““Vintage húsvét 2018”” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s