Téli filc álmok 2018

Múlt januárban pom pomok fomájában került virág az asztalra. Nagyon hiányzott már valami kis szín az akkori hideg, sötét napokon. Aki még nem készített, kattintson a piros betűkre, és máris neki kezdhet. Nagyon egyszerű, a színvilágot is mindenki kedvére alakíthatja, és még gyerekekkel is jó program lehet.

A képen látható kék virág barkácsfilcből, míg a fehér vastagabb gyapjúfilcből készült. Sablon a link alatt illetve hasonló videó.

Virág sablon

20181230_232603

Az idei tél viszont annyira enyhe, hogy teljesen olyan érzésem van, mintha tavasz lenne. Látom ahogy elkezdtek rügyezni a fák, kinyitom az ablakot és árad be a meleg, a madarak már csicseregnek. Valószínűleg ezeknek az érzéseknek engedve, választottam és készítettem el ezt a filcből és mesegyapjúból készült kis együttest.

Képkivágás

A színvilága a télhez és a tavasz közeledtéhez is passzol. Lehet, még finomítani rajta, illetve a állandóan izgő mozgó szálak sem könnyítik meg az ember dolgát, a mesegyapjú pedig húzza jobbra balra. De összességében elégedett vagyok vele.

Amire szükség lesz:

filc és mesegyapjú

drót virág szál, krepp szalag (én virágosnál vettem őket)

ragasztópisztoly, olló

Először a drót szálakra ragasztottam fel a krepp szalagot, a krepp szalag a kezünk melegének hatására kezd el majd ragadni, gyakorlatilag rá kell csak tekerni, spirálosan. Ugyanígy tettem a rövidebb “ágakkal”, melyeket a hosszabb köré csavartam.

Képfkivágás

2. Tetszőleges sablon alapján kivágtam a leveleket és a virág mintát.

DSC_0030

3. A mesegyapjúból még tavaly készítettem el a kis golyókat, így ezzel most időt és energiát spóroltam. 3 különböző kék árnyalatot használtam.

DSC_0028

4. Végül pedig felragasztottam őket a pisztollyal.

20180106_104143

Ha van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut és sok jó ötlettel várok mindenkit.

Kellemes tavasz várást és jó alkotást kívánok!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s