Karácsonyfa kicsit másként

“Karácsonyfa minden ága
csillog-villog: csupa drága,
szép mennyei üzenet:
Kis Jézuska született.” (Dsida Jenő)

9f459c1bd49066fd94ab9ef5a7219894
Variációk következnek karácsonyfára. Van olyan, aki abszolút nem állít, van akinek műfenyője van, van aki a gyökeresre esküszik. Én bevallom, nem tudok lemondani, a szobát betöltő fenyőillatról, az esti ragyogó fényekről. Megértem és elfogadom, hogy mindenkinek mást jelent a karácsony, nekem ez is a része, fontos része. Imádom feldíszíteni, eldönteni, hogy milyen színbe öltöztessem, milyen szaloncukor kerüljön rá.

Az elmúlt pár évben, mindig előbb feldíszítettük, és ma már sajnálom, hogy nem előbb kezdtünk bele, annyira gyorsan eltelik az ünnep, ezzel ki lehet tolni, ma már megértem az angol szász országokban élőket, miért kezdenek december elején készülni a karácsonyra.

Olyan karácsonyfás képet kerestem, amik nem mindennaposak, például a fenti, ami annyira eredeti, akármilyen pici is, még gyertya és gömb is került rá, tökéletes.

Ez a gyerekek által kiszínezett karácsonyfa az egyik legkreatívabb megoldások közé tartozik. Közel hozza az ünnepvárás fogalmát, az állandó színezés pedig közös élményt biztosít az egész családnak.

NY 2015 moments 1
Living on the rainbow

A második, a piros fehér vonalat követi, sok-sok csináld magad dekorációval. Ilyet már én is készíthetnék, annyi díszem van.

DSC_1399
Affirmaison

A harmadik, egy igazi alternatíva azoknak, akiknek nagy nappalijuk van, és bevállalósak. Az állatkák és a faágak igazán különlegessé varázsolják. A karácsonyfát, jobb esetben a szoba közepére szokás tenni, semmiképpen sem a sarokba vagy egy kanapé mögé, elvész az egész értelme, olyan jó gyönyörködni benne.

730788665ce259f1c9361edeeb98d5e5
Marie Claire Idees

Kate’s Creative Space oldalán minden évben sorakoznak a Fenyő Ladyk, vagy Tavasz Tündérként, vagy a karácsony előfutáraként. Fenséges!

The-Fir-Lady-2019-739x1024
Kate’s Creative Space

Az utolsó egy igazi skandináv karácsony. Szürke, fehér. Tiszta, hideg, egyszerű, tökéletes.

weekdaycarnival_xmas3
Weekday carnival

Végezetül pedig egy giga karácsonyfa, ingyenes mintával, egy gyors regisztráció után letölthető. Akinek gondja van vele, a Kreatív Ünnepnapokban megtalálja.

Mumigurumi

Ha van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut, karácsony közeledtével, sok jó ötlettel várok mindenkit.

Ti milyen karácsonyfával készültök? Jó készülődést kívánok!


Egy gondolat “Karácsonyfa kicsit másként” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s